Organisoituminen

MEDigi-hanketta (2018 - 2021) koordinoi Oulun yliopisto. Koordinoijana Oulun yliopisto vastasi hankkeen etenemisestä yhdessä hankkeen osatoteuttajien Helsingin, Itä-Suomen, Tampereen ja Turun yliopistojen kanssa. Myös hankkeen päättymisen jälkeen yhteistyö on jatkunut siten, että yliopistoilla on yhteinen koordinaattori, joka vastaa siitä, että työskentely yhteistyö yliopistojen välillä jatkuu.  

Hankekauden aikana ohjausryhmän ohjasi ja seurasi hankeen suunnittelua ja toteutusta kokonaisuutena. Johtoryhmä koordinoi ja linjasi hankkeessa tehtäviä ratkaisuja ja toimeenpani niitä. Jaostot toimivat lääketieteen alojen sisällön asiantuntijoina, jotka määrittelivät edustamansa lääketieteen alan osaamisen ja tuottivat sähköistä oppi-, tentti- ja arviointimateriaalia hankkeessa. Digiryhmä toimi teknologian asiantuntijana, jonka tehtävänä oli vastata teknologian ratkaisuista hankkeessa.

Hankkeen jälkeen vuoden 2022 MEDigi-työtä johdetaan yliopistojen allekirjoittaman konsortiosopimuksen mukaisesti ohjaus- ja johtoryhmän toimesta. Ohjausryhmään kuuluvat lääketieteellisten tiedekuntien dekaanit ja johtoryhmään lääketieteen ja hammaslääketieteen opetusta antavien yliopistojen nimeämät edustajat. Hankkeen jälkeen toimintaansa ovat jatkaneet MEDigi-ohjaus- ja johtoryhmät sekä suurin osa oppiainekohtaisista jaoksista.

Hankkeen aikana tiiviistä yhteistyössä tehtiin seuraavien alan tieteellisten järjestöjen kanssa: Suomalaisen Lääkäriseura Duodecimin, Hammaslääkäriseura Apollonian, Suomen Medisiinariliiton, Nuorten Lääkärien Yhdistyksen (NLY) ja Suomen Hammaslääketieteen Opiskelijain liiton (SHOL). MEDIgi-hankkeen jälkeen yhteistyö on jatkunut. Molemmilla opiskelijoita edustavilla yhdistyksillä on omat edustajansa MEDigi-johtoryhmässä. 

Organisaatio hankkeen (2018-2021) aikana ja sen jälkeen:

• Koordinointi

• Ohjausryhmä

• Johtoryhmä

• Digiryhmä

• Oppiainekohtaiset jaostot

• Hankeyhteistyö